تبلیغات | X | |
بسیاری از مبتلایان به این عارضه نمی دانند که در زمان بروز علائم کیست مویی به چه دکتری مراجعه کنند. در اینجا پاسخ این سوال را خواهیم داد:
چون تنها راه درمان کیست مویی جراحی و لیزر برای تخلیه عفونت و مواد زائد تشکیل شده در زیر پوست است، مراجعه به پزشک جراح عمومی یا متخصص جراح بهترین گزینه است.
البته پزشکی که به عنوان دکتر متخصص کیست مویی انتخاب می کنید، باید تجربه کافی در زمینه لیزر و جراحی کیست مویی را داشته باشد.
می توانید سوابق درمان های موفق و نظرات سایر بیمارانی که توسط این دکتر متخصص تحت درمان قرار گرفته اند را بررسی کنید.
اگر برای انتخاب دکتر کیست مویی به راهنمایی بیشتری نیاز دارید، می توانید به این صفحه مراجعه کنید.
بر اساس تحقیقات هنوز دلیل مشخصی برای ابتلا به بیماری کیست مویی مشخص نشده، اما برخی از عواملی که ریسک ابتلا به این عارضه را افزایش می دهند به شرح زیر است:
البته برای تشخیص قطعی این عارضه باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینات لازم برای تایید ابتلا به این بیماری را انجام دهد.
با توجه به اینکه تنها گزینه های درمان کیست مویی روش های جراحی و لیزر هستند، بهتر است با استفاده از داروهای آنتی بیوتیک و روش های خانگی درمان این عارضه را به تعویق نیندازید و هر چه زودتر به سراغ اقدامات پزشکی برای درمان کیست مویی بروید. در ادامه با روش های قطعی درمان این عارضه آشنا می شوید:
درمان کیست مویی با لیزر در حال حاضر به عنوان بهترین راه درمان این بیماری شناخته می شود. با استفاده از تکنیک نوین لیزر می توان در کمتر از یک ساعت این عارضه را درمان کرد. در عمل لیزر کیست مویی از اشعه یکپارچه لیزر برای ایجاد برش و تخلیه کامل کیست مویی استفاده می شود. این روش درمانی به دلیل مزایای بسیاری که نسبت به جراحی دارد، مورد استقبال بسیاری از بیماران قرار گرفته و به نوعی جایگزین جراحی شده است.
مزایای لیزر کیست مویی شامل موارد زیر است:
عمل جراحی کیست مویی معمولا تحت بیهوشی و به دو روش جراحی باز و بسته انجام می شود. روش های جراحی سنتی کیست پیلونیدال با مشکلات و دوران نقاهت طولانی همراه است و به همین دلیل در حال حاضر لیزر تا حد زیادی جای جراحی را گرفته.
جراحی باز
در روش جراحی باز کیست مویی زائده بیماری به همراه بخشی از بافت اطراف آن بطور کامل و با تیغ جراحی برداشته می شود و در انتها محل جراحی را بدون بخیه و باز می گذراند و با استفاده از پانسمان داخل آن را پر می کنند.
طول دوره نقاهت در این روش 4 تا 6 هفته است و بیمار باید هر روز پانسمان را تعویض کند و مراقبت های بعد از عمل را به خوبی انجام دهد تا دچار عفونت یا بازگشت مجدد بیماری نشود.
جراحی بسته
روش جراحی بسته هم کاملا مشابه جراحی باز کیست مویی انجام می شود، با این تفاوت که در انتهای عمل برای بستن جای زخم از بخیه استفاده می کنند. در این روش به دلیل بسته شدن زخم جراحی دوره نقاهت کوتاه تر است اما احتمال عفونت زخم بعد از جراحی هم بیشتر است.
بخش زیادی از نتیجه درمان کیست مویی با روش های جراحی به مراقبت های بعد از عمل و رعایت نکاتی که پزشک به بیمار گوشزد کرده وابسته است.