در واقع همان ایجاد پارگی یا خراش در داخل یا اطراف مقعد است که به دلایل گوناگونی اتفاق میافتد و بسته به محلی که ایجاد شده، شدت علائم آن متفاوت است. ابتلا به اسهال و یبوست طولانی مدت از اصلی ترین دلایل زخم شدن مقعد به شمار می روند. زیرا ایجاد فشار زیاد در ناحیه رکتوم میتواند منجر به بروز آسیب و ایجاد شکاف در ناحیه حساس مقعد شود.
اولین قدم برای درمان این عارضه، مشخص شدن عامل بوجود آورنده آن است. بعد از معاینه توسط پزشک و تشخیص علت دقیق این عارضه، بهترین روش درمان زخم مقعد پیشنهاد خواهد شد.
قبل از استفاده از هرگونه دارو، باید با پزشک مشورت کنید. به علاوه با توجه به علت ایجاد زخم ممکن است این عارضه به هیچ عنوان با استفاده از دارو درمان نشود. در ادامه برخی از داروهای موضعی و پمادها که برای درمان زخم مقعدی استفاده میشوند را معرفی میکنیم، اما عواقب مصرف این داروها بدون تجویز پزشک به عهده شما خواهد بود.
همه ما در ابتدا برای درمان بیماریمان به دنبال روشهای ساده و خانگی هستیم. درمان خانگی زخم مقعد در ابتدای بیماری و در صورتی که خراش سطحی باشد، با رعایت موارد زیر ممکن است اما قطعی نیست:
درمان زخم مقعد با لیزر یکی از بهترین روشهای درمان این بیماری است که به دلیل نتایج قطعی و مزایای فراوان مورد استقبال بیماران قرار گرفته است.
مزایای لیزر در مقایسه با روشهای جراحی سنتی بی شمارند که بخشی از آنها را در اینجا عنوان خواهیم کرد:
اگر زخم مقعد مزمن باشد، عمل جراحی یکی از راههای درمان این عارضه است. این جراحی معمولا با بیهوشی و در بیمارستان انجام میشود و بیمار چند روز بستری خواهد بود.
با توجه به اینکه جراحی در مقایسه با روش لیزر با مشکلات زیادی همراه است، برخی از معایب این روش را در اینجا بررسی میکنیم:
ممکن است ندانیم برای درمان این عارضه به چه دکتری مراجعه کنیم. در صورت ابتلا به عارضههای نشیمنگاهی بهتر است به یک پزشک متخصص گوارش یا جراح عمومی مراجعه کنیم که تبحر کافی در این زمینه را داشته باشد.